Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
AAP

AAP

Stichting AAP maakt deel uit van Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Het centrum vangt al sinds 1972 apen en andere zoogdieren op (bijvoorbeeld wasberen en neusberen). Per jaar wordt hier honderden verwaarloosde en mishandelde dieren uit alle delen van Europa een veilig thuis geboden. Denk hierbij aan dieren die het slachtoffer zijn geworden van illegale dierenhandel of entertainment. In de complexen van de stichting leren de apen – samen met soortgenoten – weer om dier te zijn. Duurzaamheid staat centraal bij de professionele en liefdevolle werkwijze van de stichting. Als de dieren opgeknapt zijn, worden de dieren herplaatst en gaan ze naar een reservaat of dierentuin voor een permanent verblijf. Stichting AAP werkt samen met nationale en internationale partners. Naast opvang houdt de stichting zich ook bezig met voorlichting en pleit zij voor betere wetgeving voor dieren in Europa. Op die manier wordt er gewerkt aan structurele oplossingen. Bij Stichting AAP werken veel vaste medewerkers en vrijwilligers.

Het opvangcentrum is niet zomaar te bezoeken. De Apeneilanden en het Rondje AAP zijn dat wel. Op de Apeneilanden wonen meerdere groepen apen. Hier kun je de apen zien vlooien en met elkaar zien spelen. Terwijl je over het terrein loopt tijdens een Rondje Aap, kom je langs verschillende verblijven: de Quarantaine, het Apenhuis en het Chimpanseecomplex. De apen zijn vooral buiten tussen 9.30 uur en 16.30 uur. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de dieren binnen moeten blijven. Wil je meer te weten komen over de apen en het werk van Stichting AAP?

Neem dan deel aan een gratis rondleiding die de stichting elke vrijdag, zaterdag en zondag organiseert om 13.30 uur. Je kan je hiervoor aanmelden via de website van Stichting AAP (reserveren is mogelijk voor maximaal 2 personen tegelijk). De rondleiding duurt 1,5 tot 2 uur. Je moet wel minimaal 12 jaar oud zijn om deel te mogen nemen. Ben je op vakantie in Spanje? Bezoek dan eens de Spaanse opvang in Primadomus, bij Alicante en Benidorm. Je kunt je voor een rondleiding aanmelden door te mailen naar hola-visita@aap-primadomus.org of door te bellen naar +34966290600.

Korting Stichting AAP

Stichting AAP
Bron: https://www.aap.nl/nl

Korting is bij Stichting AAP niet van toepassing, omdat het terrein gratis toegankelijk is. Als je de stichting wil steunen, dan is zij daar erg blij mee. Je kunt Stichting AAP financieel steunen door bijvoorbeeld donateur te worden of door een aap te adopteren. Dat kan al vanaf €5,50 per maand. Een bezoekje brengen aan ‘jouw’ aap is mogelijk in de vestiging in Almere (altijd onder voorbehoud). Verder kun je de stichting steunen door rozijnen, appels en peren te doneren: hier zullen de dieren van het opvangcentrum flink van smullen.

Adres en openingstijden Stichting AAP

Stichting AAP is gevestigd in Almere (stadsdeel Almere Hout), vlak bij de N305. De Apeneilanden en het Rondje AAP zijn goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is een groot parkteerterrein aanwezig langs de Kemphaanweg. Vanaf station Almere Centrum kunnen busreizigers een streekbus pakken en uitstappen bij bushalte De Kemphaan in Almere Hout. Deze halte bevindt zich direct naast Stichting AAP. Let op: voornamelijk in het weekend rijden er hier weinig bussen. Het adres van Stichting AAP is:

Kemphaanpad 1
1358 AC Almere

Wil je contact opnemen met Stichting AAP? Op werkdagen kun je het centrum tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereiken via 036-5238787. Bel bij calamiteiten op het AAP-terrein of bij een spoedeisend opvangverzoek het calamiteitennummer: 036-5238797 (alleen buiten kantooruren). Verder is de stichting per mail te bereiken via info@aap.nl. De Apeneilanden zijn geopend van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel leuk en nuttig? Deel dit dan op social media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *