Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Dierenrijk

Dierenrijk

Dierenrijk, beestachtig genieten!
Genieten van een dagje uit tussen de beestjes. Dat is dé bedoeling van Dierenrijk. En dit genieten geldt zowel voor jong als oud. Kinderen kunnen hun energie kwijt in diverse speeltuintjes en kunnen de dieren overal goed bekijken. Volwassenen kunnen naast hun wandeling langsheen de dieren, ook genieten van een drankje of hapje in de aanwezige horeca-gelegenheden of een picknick, en dit vlak bij de speelruimtes voor de kinderen.

Kleinschalig, maar zeer gevarieerd is Dierenrijk.

Dierenrijk Nuenen
Bron: https://www.dierenrijk.nl/

Dierenrijk is eerder een klein dierenpark, maar telt toch 97 verschillende diersoorten. De dierenverblijven grenzen aan elkaar en zijn vanaf meerdere plaatsen te bekijken. Op deze manier is er altijd wel ergens een diertje te bespeuren. De dieren kunnen zich ook moeilijk verstoppen voor de gasten, aangezien ze steeds wel vanuit een of andere hoek te spotten zijn. Bij sommige dieren kan je ook gewoon in het hok. De ringstaartmaki’s en de meeste vogels in Vogelrijk beleven hun dag gewoon rond jou heen.Voor het bezichtigen van de dieren werd er ook aan de kinderen gedacht. Door het gebruik van glazen wanden en kijkgaten, kunnen ze op hun eigen ooghoogte de dieren bekijken.

Doorheen het park staan borden met de plattegrond en positie van alle dierenverblijven. Elk dier heeft daarnaast een bordje waarop zijn soort vermeld staat. Indien er meerdere diersoorten in één hok zitten, kan er geen verwarring ontstaan door de kleine afbeelding van het dier op het naambordje. Meer informatie over het betreffende dier kan je altijd lezen in het dierenboek dat je kan kopen bij de ingang voor twee euro of in de gratis Dierenrijk-app.

Tussen de dierenverblijven zijn er veel speelvoorzieningen voor de kids. Bij de ingang (alsook de uitgang) is er een grote speeltuin en ook halverwege het park zijn er grote speeltuigen te vinden. Beide speelpleinen zijn geschikt voor zowel kleine als grotere kinderen. Tussen deze grote speelruimtes bevinden zich regelmatig kleinere speelpleintjes met enkele speeltoestellen, zoals een wip of glijbaan. Bij slecht weer kunnen kinderen zich uitleven in Klimrijk, een indoor speelplaats met een groot klimtoestel. Daar hebben de kinderen bovendien ook een mooi zicht op het verblijf van de chimpansees, dat zich gedeeltelijk in dit Klimrijk bevindt. Ouders kunnen trouwens gemakkelijk hun kroost tijdens het spelen in de gaten houden. De grote speelplaatsen zijn telkens gelegen aan de horeca-gelegenheden. Terwijl de kinderen zich uitleven, kan jij dus rustig een hapje of drankje nuttigen. Doorheen het park zijn er bovendien ook voldoende picknick-ruimtes voorzien voor wie het liefste zijn eigen maaltijden meebrengt.

De toegangsprijzen.

Dierenrijk prijzen
Bron: https://www.dierenrijk.nl/tickets/

De normale inkomprijs voor een dagje Dierenrijk bedraagt 19,95 euro. Voor kinderen tot 2 jaar is de entree gratis. Een parkeermunt kost 6 euro.

Door op voorhand online jouw ticketjes te kopen, kan je 2 euro per inkomkaartje besparen. Indien je het park graag vaker bezoekt, kan je voor 45 euro een jaarkaart aanschaffen. In dit geval kost een parkeermunt slechts 2,50 euro. Op websites als socialdeal.nl, vakantieveilingen.nl en uitmetkorting.nl zijn er ook regelmatig kaartjes te kopen aan een verminderde prijs. Dit is tevens het geval voor de Belgische versies van deze websites.

Dierenrijk behoort tot de groep Libéma-Stichting. Indien je een jaarkaart voor één van de andere parken of attracties van deze stichting bezit (bv. Zooparc Overloon, Beekse Bergen, …), krijg je korting op de entreeprijs van Dierenrijk.

Praktische zaken, zoals adres en openingstijden.

Adres

  • Baronhei 1
    5731 RG Nuenen

Openingsuren

  • 1 januari t/m 30 april 10.00 – 17.00
  • 1 mei t/m 30 oktober 09.30 – 17.30
  • 1 november t/m 31 december 10.00 – 17.00

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een bepaalde opmerking plaatsen wat met dit dierenpark te maken heeft? Reageer dan door hieronder het formulier in te vullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *