Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam Zoo oftewel Diergaarde Blijdorp is de mooiste dierentuin van de Benelux. Dat vinden bezoekers van ZooSite tenminste, een onafhankelijke informatie-website over dierentuinen. Al drie jaar op rij heeft Diergaarde Blijdorp deze prijs in ontvangst mogen nemen en dat is eigenlijk ook wel te begrijpen. In deze dierentuin huizen namelijk allerlei mooie, leuke en bijzondere dieren. Van Sumatraanse tijgers en Aziatische leeuwen tot Indische neushoorns en de Zuid-Amerikaanse ratelslang: je kunt ze allemaal hier bewonderen!

Diergaarde Blijdorp, de Rotterdamse dierentuin

Diergaarde Blijdorp ligt in de Rotterdamse wijk Blijdorp en is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Op 18 mei 1857 werden de deuren van de Rotterdamsche Diergaarde geopend en in het begin mochten alleen leden van de ‘Vereniging Rotterdamsche Diergaarde’, bestaande uit vooraanstaande burgers, de dierentuin bezoeken. Daar kwam langzaamaan steeds meer verandering in en in 1938 maakte de vereniging plaats voor een stichting, die de dierentuin voor iedereen toegankelijk maakte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het oude gedeelte van de dierentuin zwaar getroffen door bombardementen. Hier vonden veel dieren helaas de dood, terwijl een aantal dieren ontsnapten. Naar verluidt liep er een zebra een winkelstraat in, terwijl een aantal zeeleeuwen door de grachten in de stad zwommen! Na de oorlog werd de dierentuin steeds verder uitgebreid en in 1988 werd er volgens een zogeheten masterplan een indeling gemaakt per werelddeel.

Deze indeling bestaat vandaag de dag nog steeds. In 2001 kwam het Oceanium erbij: het waterwerelddeel met waterdieren zoals de zandbankhaai en koningspinguïn. Naast een dierentuin is Diergaarde Blijdorp ook een botanische tuin. Je kunt er dus allemaal tropische planten bekijken zoals de teakboom en reuzenwaterlelie Victoria amazonica. Ook is er een Chinese sfeertuin met een aantal Aziatische Primula-soorten. Inmiddels beslaat de totale oppervlakte van Diergaarde Blijdorp zo’n 28 hectare en trekt deze dierentuin jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen bezoekers.

Diergaarde Blijdorp dierennieuws
Bron: https://www.diergaardeblijdorp.nl/

Kan ik korting krijgen?

De toegangsprijs voor Diergaarde Blijdorp is aan de kassa € 24,50 voor een volwassene en € 20,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Bestel je je tickets online via de website, dan krijg je een euro korting. Woon je in (de buurt van) Rotterdam en zou je Diergaarde Blijdorp vaker willen bezoeken? Dan is een (jaar)abonnement ook een goede optie: voor € 83,00 krijg je een heel jaar lang onbeperkt toegang. En ken je toevallig iemand die al een abonnement heeft? Dan krijg je als introducé 25% korting op een toegangskaartje als je met een abonneehouder Diergaarde Blijdorp bezoekt. Verder zijn er regelmatig verschillende acties waarbij je korting op een toegangskaartje voor Diergaarde Blijdorp kunt scoren. De Nederlandse Spoorwegen (NS), Albert Heijn, Hema en Kruidvat hebben bijvoorbeeld zo nu en dan bijvoorbeeld acties waarbij je voor een gereduceerd tarief een toegangskaartje kunt kopen. Houd deze winkels dus goed in de gaten als je graag naar Diergaarde Blijdorp wilt met korting.

Handig om te weten

Diergaarde Blijdorp heeft twee ingangen: de hoofdingang (Blijdorplaan 8) en de ingang genaamd Rivièrahal (Van Aerssenlaan 49). Van Rotterdam Centraal Station is de dierentuin makkelijk te voet in ongeveer 12 minuten te bereiken. Je kunt het hele jaar door Diergaarde Blijdorp bezoeken, want deze dierentuin is elke dag van het jaar geopend. De normale openingstijden zijn van 09:00 tot 17:00 uur in de winter en van 09:00 tot 18:00 uur in de zomer. Wel zijn er een aantal dagen waarop uitzonderingen gelden op deze reguliere openingstijden: op pakjesavond (5 december), kerstavond (24 december) en oudejaarsavond (31 december) is Diergaarde Blijdorp tot 16:00 uur geopend en op nieuwjaarsdag (1 januari) opent men om 10:00 uur. Goed om te weten: de kassa bij de ingang Rivièrahal sluit een uur voor sluitingstijd.

Meer leuke uitjes.
Meer dierenparken.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hiernder geplaatst worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *