Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Ecomare

Ecomare

Gaan jullie een weekendje naar Texel? Of zelfs een hele week misschien? Vrijwel iedereen ervaart dat je er tijdens een korter of langer verblijf op een van de waddeneilanden even helemaal uit bent. Texel is het grootste van deze eilanden en hier is dan ook het meeste te doen. Een bezoek aan Ecomare is zeker een aanrader. Educatief, ontspannen en actief. Er is van alles te beleven. In welk seizoen dan ook. Lees hieronder meer over Ecomare op Texel.

Wat kun je doen bij Ecomare?

Ecomare Texel
Bron: https://www.ecomare.nl/

Bij Ecomare kun je toch alleen naar zeehonden kijken? Dit feit is zeker niet juist. Een bezoek aan Ecomare is heel gevarieerd. Met gemak kun je hier een dagje doorbrengen. Wat is er zoal te zien, te doen, te ervaren en te beleven?

 • Je maakt kennis met de dieren van de Waddenzee en de Noordzee. Je ziet zeehonden in hun bassin, maar regelmatig komen ze ook uit het water. Nergens kom je zo dicht bij deze dieren dan hier in Ecomare. In de vogelopvang zie je hele grote vogels. Wist je dat Jan-van-genten een spanwijdte van wel 2 meter hebben? Ook bruinvissen, haaien, vissen, roggen en andere zeedieren kom je tegen bij dit dierenpark.
 • In het aquarium leer je heel veel over de onderwaterwereld. Mooi is dat er per aquarium een leefgebied van de zee te zien is. De dieren in het aquarium worden dagelijks om 14:30 uur gevoerd. Tevens is er dan een presentatie over de onderwaterdieren. Het is heel interessant om dit eens bij te wonen. Uiteraard kun je dan ook je vragen stellen.
 • Neem ook een kijkje in de insectenzaal. Of je ze nu wel of niet griezelig vindt, boeiend zijn ze zeker.
 • Er zijn verschillende en wisselende exposities en tentoonstellingen.
 • In de Waddenstad leer je van alles over de Waddeneilanden. Vooral voor kinderen is het leuk om hier ook zelf van alles te ontdekken. Probeer net als een echte wetenschapper antwoorden te vinden op allerlei vragen.
 • In de walviszaal loop je letterlijk tegen de skeletten van deze reuzedieren op. Ze zijn allemaal van dolfijnen en walvissen die zijn aangespoeld. Indrukwekkend en intrigerend om te zien.
 • Maak een mooie wandeling door het Duinpark. Dit prachtige duingebied is alleen vanuit Ecomare te bereiken. Er is een gewone wandeling van ruim 1 kilometer lang en een speciale kinderwandeling. De digitale gids vertelt van alles over de flora en de fauna. In het hoogseizoen worden er ook rondleidingen gegeven.
 • De kinderen zullen zich uitstekend vermaken in de speeltuin. Uiteraard spelen zand en water hier een rol van betekenis.

Met korting naar Ecomare

Ecomare korting
Bron: https://www.pretparkennederland.nl/ecomare-korting/

Een uitje naar Texel kost je wellicht al genoeg. Zoek je daarom naar tickets voor Ecomare met korting? Probeer het zeker eens op de volgende manieren:

 • Koop bij de online kassa van het dierenpark zelf. Dit levert je een besparing op van 5% per persoon.
 • Kids for Animals en jeugdleden van het WNF mogen helemaal gratis naar binnen.
 • Probeer of je bij de ANWB kortingskaartjes kunt krijgen. Dit geldt uiteraard alleen voor leden van deze organisatie.
 • Kijk op de Facebookpagina van Ecomare. Hier worden regelmatig kortingen aangeboden.

Adres en openingstijden

Ecomare opent elke dag om 9:30 uur de deuren. Alleen op Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag is het park gesloten. Je kunt blijven tot 17:00 uur. Om die tijd sluiten de deuren weer. Het volledige adres is: Ecomare, Centrum voor wadden en Noordzee, Ruijslaan 92 in De Koog – Texel.

Heb je een Texel e-vignet? Dan kun je, net als overal op Texel, ook op de parkeerplaats van Ecomare parkeren.

Meer dierenparken.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het artikel nuttig, deel het dan op social media. Zo kunnen wij het artikel nog beter gaan maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *