Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Klein Costa Rica

Klein Costa Rica

Klein Costa Rica: een tropisch paradijs dichtbij huis.
Altijd al eens een bezoekje aan de tropen willen brengen? Lekkere warme temperaturen, prachtig gekleurde vogels, bijzondere reptielen en schitterende vlinders zien? Natuurlijk, tegenwoordig kun je op internet zo een ticket boeken naar een ver en warm oord. Maar deze tickets zijn in het algemeen duur en de bestemmingen natuurlijk ver weg en soms moeilijk te bereiken. Gelukkig kun je ook de tropische natuur veel dichterbij bezoeken, namelijk in Nederland! In Someren (provincie Brabant) ligt Klein Costa Rica. Dit is een tropische vlindertuin van ruim 880 vierkante meter groot. In deze tuin loop je tussen de verschillende tropische bomen en planten.

Daarnaast fladderen er veel prachtig gekleurde vlinders rond in de tuin. De vlinders hebben allerlei verschillende kleuren, zoals rood, oranje, geel, zwart en sommigen zijn zelfs blauw of groen. Daarnaast hebben ze prachtige aftekeningen op de vleugels. Sommige vlinders hebben gekleurde vlakken om te tonen dat ze giftig zijn. Andere vlinders hebben tekeningen van strepen of zelfs ogen om eventuele roofdieren in de war te maken. Naast de vlinders vliegen er ook vele vogels door het verblijf. Deze vogels zitten niet in aparte volières, maar kunnen door de gehele tuin rondvliegen. Ook de meeste vogels hebben sprekende kleuren en verenpatronen. Daarnaast zijn er ook vogels die zingen of andere geluiden maken. Een goed voorbeeld hiervan is de nachtegaal, die je waarschijnlijk eerder hoort dan ziet. Tenslotte zijn er ook verschillende reptielen en amfibieën in het park te bewonderen.

Zo zijn er verschillende soorten schildpadden te zien, zowel op het land als in de vijvers en poeltjes. Daarnaast zijn er diverse types van leguanen en hagedissen te vinden in de tuin. Bovendien kan men een rondleiding volgen waarin er meer verteld wordt over de planten en dieren van de tuin. Naast al deze planten en dieren is er ook een schelpencollectie in het park te bewonderen. Stelletjes die willen gaan trouwen kunnen ook terecht in Klein Costa Rica. Er is namelijk een mogelijkheid om een (bruids)fotoshoot te houden in de tuin. Daarnaast is een lekker hapje en drankje natuurlijk ook niet te missen. Het dagje uit kan smakelijk afgesloten worden in het Paviljoen.

Klein Costa Rica - informatie
Bron: https://www.kleincostarica.nl/

 

Korting voor Klein Costa Rica.

De entreeprijzen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie. De allerkleinsten (tot 2 jaar) hebben gratis entree. Kinderen hebben in dit park een leeftijd van 2 tot en met 12 jaar. Zij hebben een gereduceerd tarief ten opzichte van de volwassenen. De volwassenen betalen het volledige tarief. Af en toe zijn er online verschillende actietarieven te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is via de ANWB website. Via deze website kunnen, wanneer er een actie is, leden van de ANWB voor een kortingstarief entreekaarten aanschaffen. Ook zijn er op de website van Klein Costa Rica zelf wel eens aanbiedingen te vinden. Bijvoorbeeld voor een combiticket waarbij één volwassene met één kind voor een gereduceerd tarief naar binnen mag. Daarnaast worden er sowieso groepsprijzen gehanteerd. Voor groepen vanaf 15 personen gelden er groepsprijzen. Er zijn verschillende tarieven voor groepen volwassenen als ook kinderen.

Adres en openingstijden

Klein Costa Rica is te vinden in het Brabantse Someren, nabij Eindhoven. In de winterperiode is het park meestal dicht om onderhoud te plegen aan de tuin. In de vroege lente gaat het park vervolgens weer open aan de start van het nieuwe vlinderseizoen. Ten tijde van schrijven (begin 2019) is het park op maandag en dinsdag gesloten voor bezoekers. De overige dagen (ofwel woensdag tot en met zondag) is het park wel geopend. Een overzicht van de openingstijden tijdens bijzondere (nationale) feestdagen is op de website van Klein Costa Rica te vinden.

Meer dierenparken.

Opmerking plaatsen? Correctie doorgeven of een vraag stellen? Reageer hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *