Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell

BEZOEK LANDGOED HOENDERDAELL
Wil jij er binnenkort even op uit trekken en de natuur in gaan? Even volledig tot rust komen en genieten van een prachtige omgeving? Dan is Landgoed Hoenderdaell de plek voor jou. Landgoed Hoenderdaell ligt in de Anna Paulownapolder in de provincie Noord-Holland. Ten midden van een prachtig groen natuurgebied kun je dit indrukwekkende landgoed terugvinden. Met ruim 64 hectare grond waar je door heen kunt wandelen zul jij je niet snel vervelen. Je zult je helemaal één met de natuur voelen doordat het landgoed volledig afgelegen ligt van de grote en drukke steden. Op dit landgoed kun je veel bloemen en planten treffen. Dit natuurgebied wordt al decennia lang goed onderhouden door de mens waardoor er een grote diversiteit aan flora te vinden is.

Landgoed Hoenderdaell - Informatie
Bron: https://www.hoenderdaell.nl/

 

Naast prachtige bloemen en planten kun je ook de mooiste dieren in het wild tegen komen. Dieren zoals edelherten, nandoes, emoes en Schotse hooglanders lopen er volledig vrij rond. Wees dus niet verbaast dat wanneer je een wandeling maakt ineens oog in oog kunt komen te staan met een edelhert.

Op dit landgoed staat ook een dierenpark dat je kunt bezoeken. Hier kun je dieren uit bijna alle continenten aantreffen. Van Amerikaanse Alpaca’s en Amerikaanse torenvalken tot Emoes en rijstvogels uit Oceanië. Ook kun je een echte Bengaalse tijger bewonderen en de Afrikaanse stokstaartjes zijn ook van de partij.

Waar je wel rekening mee moet houden wanneer je het landgoed van Hoenderdaell wilt bezoeken, is dat honden niet toegestaan zijn. Waar in veel natuurgebieden het geen enkel probleem is om je hond mee te nemen voor een fijne wandeling gaat dat bij het landgoed van Hoenderdaell niet. Omdat er veel dieren in het wild rondlopen gaat dit helaas niet altijd samen dus hou hier zeker rekening mee.

Naast de planten, bloemen, dieren kun je ook cultuur opsnuiven op het landgoed van Hoenderdaell. Achter het dierenpark kun je het Gelderse Huisje vinden. Het Gelderse huisje is een klein stenen huis dat net zo oud is als de polder van Anna Paulowna zelf.

Dit huisje draagt veel geschiedenis met zich mee en is heel indrukwekkend om van dichtbij te bekijken.

Ook kun je tijdens het wandelen in het stiltegebied van het landgoed het kunstwerk Anna Petruska tegenkomen. Dit is het werk van een plaatselijke kunstenares Ank van der Horst. Het is een versteende karkas van een sloep en het symboliseert het moederschip Anna Petruska dat een reis maakte van Talinn naar Zaandam maar onderweg gezonken is. Je zult met een bezoek aan het veelzijdige landgoed van Hoenderdaell met veel nieuwe kennis over de streek terugkomen.

Kortingen voor Landgoed Hoenderdaell.

Voor actuele acties en kortingen kun je het beste op de website van landgoed Hoenderdaell kijken. De euro actie wordt wel het gehele jaar door aangeboden. Als je kaartjes online besteld en af print krijg je altijd een euro korting. Waar een dagkaart normaal aan de kassa bij de entree voor volwassenen 12 euro kost, kost deze wanneer je hem online besteld en aankoopt 11 euro.

Adres en openingstijden

Landgoed Hoenderdaell
Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna

Het Landgoed Hoenderdaell is 7 dagen per week toegankelijk. Wil je het dierenpark bezoeken zijn hier wel openingstijden aan verbonden. Ook het dierenpark is 7 dagen per week geopend maar is toegankelijk van 09u tot 17u wanneer u het park bezoekt tussen 1 november en 1 april. Bezoekt u het park tussen 1 april tot 1 november dan is het park toegankelijk van 09u tot 18u.

Parkeren bij het park is volledig gratis. Zo kunt u in alle rust genieten van een heerlijke dag rust, een prettige wandeling en het bezoeken van dieren zonder aan het einde van de dag een flinke parkeer ticket te moeten betalen.

Meer dierenparken.

Vragen, opmerkingen en correcties kan je hieronder plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *