Dierenparken.nlAlles over dierenparken onder één dak.
Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna

Tropisch gekleurde, luid kwetterende vogeltjes die langs je hoofd scheren en op je gaan zitten als je een bakje voer in je handen hebt. Maar ook toekans, neushoornvogels, ara’s, kolibries, flamingo’s en ringstaartmaki’s: je hoeft er niet voor naar verre oorden te reizen om deze dieren te aanschouwen. Het kan allemaal midden in de Randstad, want in Alphen aan den Rijn ligt Vogelpark Avifauna, één van de eerste en bekendste vogelparken ter wereld. Lees hieronder verder over Vogelpark Avifauna.

Genoeg te doen in Vogelpark Avifauna.

Of je nu lori’s om je hoofd wil laten vliegen of wil kijken bij het voeren van pinguïns of pelikanen, er is meer dan genoeg te zien in Avifauna. In de Filipijnse jungle kan je zelf vogels spotten tussen het groen en in de Oosterse Tuin hangen rode panda’s in de bomen. Tijdens de populaire vogeldemonstraties vliegen arenden en ara’s vlak over het publiek, vliegend en jagend alsof ze écht in het wild zijn, terwijl de verzorger zijn verhaal vertelt over de vogels. Er is een eiland met dwergaapjes en een moeras met flamingo’s.

Ook bijzonder is de Nachtsafari. In deze donkere omgeving zitten verschillende nachtvogels verstopt, dus de ogen aan het donker laten wennen en goed kijken is raadzaam hierbinnen. Om in de nachtsafari te komen, moet eerst de Uilenburcht overgestoken worden, waar onder meer sneeuw- en steenuilen te zien zijn. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zijn er nog talloze andere vogelsoorten te bewonderen én is er een grote speeltuin. Daar staan diverse attracties, is er een groot klimrek met glijbanen en is er een overdekte hal waar arcade-spelltejes gespeeld kunnen worden, dus er is meer dan genoeg te doen voor iedereen. Uiteraard zijn er ook diverse gelegenheden om iets te eten en te drinken in het park. (Let op: in het laagseizoen zijn sommige activiteiten minder vaak of niet bij te wonen).

Prijzen en korting

Vogelpark Avifauna staat dus garant voor een leuk dagje uit. De prijzen voor zo’n leuke trip zijn afhankelijk van het seizoen waarin het park bezocht wordt. In het hoogseizoen, van april tot en met oktober, kost een ticket voor een iemand in de categorie van 12 t/m 65 jaar 15 euro. Kinderen van 3 t/m 12 jaar mogen het park in voor 13,50 euro en 65+’ers voor 14 euro. In het laagseizoen is dat 8,50 voor volwassenen, 7,75 euro voor kinderen van 3 t/m 12 en 8 euro voor 65+’ers. Kinderen tot drie jaar mogen het hele jaar gratis naar binnen.
De dag zou wellicht nog leuker worden met wat korting op de entreeprijs! Een eerste makkelijke manier om korting te krijgen op die entreebewijzen is door ze online te bestellen. Daarmee krijgt u in het hoogseizoen 1,50 euro korting per ticket, in het laagseizoen 0,75 euro. Bewoners van de gemeente Alpen aan den Rijn krijgen op vertoon van een legitimatie korting gedurende het hoogseizoen. Daarnaast worden regelmatig kaartjes te koop aangeboden op de welbekende veilingsites voor dagjes uit, waar altijd een mooi slaatje te slaan kan zijn. Ook hebben kranten of bijvoorbeeld de ANWB af en toe mooie aanbiedingen.

Vogelpark Avifauna informatie
Bron: https://www.avifauna.nl/home/

Adres en openingstijden.

Vogelpark Avifauna
Hoorn 65
2404HG Alphen aan den Rijn
Telefoonnummer: 0172 – 487575

Openingstijden

  • Gedurende het hoogseizoen (april t/m oktober)is het park dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00.
  • Tijdens het laagseizoen (november t/m maart) hanteert Avifauna afwijkende openingstijden (en prijzen): dagelijks van 10:00 tot 17:00.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *